Opis

Olej z nasion wiśni bogaty jest w witaminy i przeciwutleniacze, zapewnia naturalne i skuteczne nawilżenie, dzięki czemu jest cennym dodatkiem w wielu produktach do pielęgnacji skóry.

Olej z nasion z wiśni jest już stosowany jako dodatek do balsamów do ust, nawilżających kremów do twarzy i ciała.Jest kluczowym składnikiem wielu produktów anti-aging dzięki swoim sprawdzonym właściwościom przeciwutleniającym i zdolnościom do oczyszczenia skóry z martwych komórek. Jest szczególnie skuteczny dla skóry skłonnej do trądziku lub stanów zapalnych. Witaminy i składniki odżywcze zawarte w owocach odgrywają ważną rolę w syntezie kolagenu i procesach gojenia się ran.

Olej z pestek wiśni reguluje krążenie krwi. Dlatego powinny go używać osoby z cerą naczynkową.

Olej z pestek wiśni nadaje się do bezpośredniego stosowania na skórę, pozostawia ją nawilżoną , odżywioną i napiętą. Dzięki zawartej w nim witaminie E zapobiegamy powstawaniu zmarszczek. Zaleca się dodawanie pestek wiśni do kosmetyków. Wystarczą 2-3 krople.

Kraj pochodzenia : Polska – szklana butelka z pipetką