Opis

Olej Makadamia otrzymywany jest z niewielkich orzechów drzewa o tej samej nazwie. Orzechy te wyglądem i rozmiarem przypominają orzechy laskowe. Olej Makadamia w temperaturze pokojowej ma stan skupienia płynny. Charakteryzuje się pięknym bursztynowym kolorem i zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, kwasy tłuszczowe Omega 3, 6, 9 lecytynę oraz kwas palmito-oleinowy.

Olej Makadamia posiada wyjątkowe właściwości regeneracyjne. Zawarty w nim olej palmito-oleinowy to również składnik ludzkiej skóry. Z tego względu olej Makadamia jest doskonale wchłaniany i tolerowany przez skórę, chroni komórki skóry przed zniszczeniem (działaniem wolnych rodników, czyli utlenianiem). Makadamia doskonale nadaje się do pielęgnacji skóry starzejącej się, znajduje również zastosowanie w zwalczaniu cellulitu, a także rozstępów. Ponadto doskonale zmiękcza i wygładza naskórek, leczy niewielkie uszkodzenia skóry oraz podrażnienia po opalaniu również tym na solarium i co najważniejsze zabezpiecza skórę. Ojej makadamia jest bezpieczny dla skóry delikatnej i wrażliwej.

Olej Makadamia polecany jest przez kosmetyczki właśnie na celullit. Wciera się go i wmasowuje aby już po ok. tygodniu widać spore zmiany na lepsze. Przy rozstępach proces ten jest o wiele dłuższy – poprawa skóry potrwać może nawet 2 miesiące,ale co ważne – jest to poprawa stała. Ważną role olej makadamia spełnia w ujędrnianiu skóry – osoby, które schudły lub odchudzają się ,które nie są zadowolone z wyglądu skóry powinny jak najszybciej zacząć stosować olej Makadamia. Rozciera się go w dłoniach po czym wciera w skórę, nie zmywa.

Olej Makadamia polecany dla  mężczyzn – właściwości regeneracyjne pomogą na otarcia skóry, stłuczenia, na skórę szorstką i twardą, ujędrni skórę również w miejscu intymnym. Kobiety od dawna stosowały olej Makadamia do ujędrniania piersi.