Opis

Lawenda jest ziołem o charakterystycznym, uspokajającym zapachu, często stosowanym w aromaterapii i kosmetykach ze względu na swoje właściwości kojące i relaksujące. Mydło lawendowe ma delikatny, przyjemny zapach i jest często stosowane w celu uspokojenia skóry i zmysłów. Dzięki właściwościom lawendy, mydło może pomóc w łagodzeniu objawów stresu, takich jak napięcie i bezsenność. Ponadto, ma właściwości antybakteryjne i antyseptyczne, co czyni je idealnym do codziennego użytku. Olejek lawendowy zawarty w mydle działa przeciwzapalnie i łagodzi podrażnienia skóry, dzięki czemu może być pomocne dla osób z problemami skórnymi, takimi jak trądzik czy egzema.

 – olejek eteryczny lawendowy – działanie antyseptyczne, przeciwbakteryjne, do pielęgnacji skóry trądzikowej, zregeneruje skórę, ułatwi gojenie jej stanów zapalnych jak również załagodzi egzemę i stany łuszczycowe

 suszone kwiaty lawendy – delikatny peeling

– olej kokosowy – działa przeciwzapalnie, oczyszcza, przyspiesza leczenie skaleczeń i otarć naskórka; nawilża, wzmacnia jej elastyczność i zapobiega zmarszczkom

inci : Aqua, Glycerin, Sorbitol, Sodium Stearate, Sodium Laurate, Propylene Glycol, Sodium Oleate, Sodium Myristate, Sodium Chloride, Lavandula angustfolia oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Glyceryl Laurate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Citrate, Citric Acid, Tetrasodium Iminodisuccinate, Lavandin SP flowers, Tetrasodium Etidronate, CI 42090, CI 18050, Linalool, Limonene