zaloguj się  | koszyk pusty
OLEJEK ORGANICZNY Z NASION OPUNCJI FIGOWEJ - DZIAŁANIE ANTYSTARZENIOWE, WZBOGACANIE KREMÓW I SERUM, MOŻE BYĆ STOSOWANY U NOWORODKÓW PRZY SKÓRZE PROBLEMATYCZNEJ - OLEJ ROZLANY PRZEZ PRODUCENTA 15ml

Olejek w orginalnym opakowaniu zapieczętowany przez producenta. Olej z opuncji figowej jest bardzo drogi i jednocześnie jest jednym z najczęściej podrabianych olei. Dlatego taki olej powinno się kupować tylko w oryginalnej butelce rozlanej u producenta.

Olej z opuncji figowej jest jednym z najbardziej luksusowych olei na świecie. Jest wytłaczany na zimno z pestek owoców opuncji pochodzących z ekologicznych upraw. Na 1 litr oleju z pestek opuncji należy zużyć ok. 1 miliona pestek opuncji. Posiada neutralny, delikatny zapach. Jest wysoko ceniony i używany przez kobiety na całym świecie przede wszystkim jako niezwykły produkt przeciwstarzeniowy - posiada dużą zawartość witaminy E, a oprócz tego zawiera ponad 13 innych pierwiastków śladowych, które nie występują nigdzie indziej! To cała gama kwasów tłuszczowych, aminokwasów i antyoksydantów. Jego właściwości fizyczne i chemiczne sprawiają, iż jest wchłaniany bardzo szybko przez wszystkie rodzaje skóry i jest doskonałą bazą podczas stosowania innych środków kosmetycznych (maseczek, czy kremów).

Zalecane dozowanie: może być stosowany bezpośrednio na skórę ale najlepszą opcja jest zakrapianie oleju z opuncji do kremu jako wzbogacanie go..

Właściwości kosmetyczne oleju z opuncji figowej:

Olej z opuncji figowej ECOSPA  może być używany do pielęgnacji wszystkich typów skóry. W znaczącym stopniu nawilża, pielęgnuje skórę i spowalnia procesy starzenia, ponieważ walczy z wolnymi rodnikami. Dzięki wysokiej zawartości NNKT (Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe), czyli kwasowi Omega 3, ale też „witaminie młodości” E jest doskonałym przeciwutleniaczem.  Witamina E działa regenerująco, nawilżająco, przyspiesza gojenie i łagodzi rumień posłoneczny.

Podobnie do oleju arganowego, działa przeciwzmarszczkowo i przeciwstarzeniowo, dlatego olej z opuncji jest uważany za jeden z najlepszych olejów anty-aging. Niemniej, ilość witaminy E w oleju z opuncji figowej jest wyższa niż w oleju arganowym. Dodatkowo olej z opuncji podnosi odporność skóry i zwiększa jej nawodnienie, zapobiega fotostarzeniu się skóry i zawiera kwas linolowy (w aż 60%), czyli Omega 6, który stanowi główny składnik płaszcza lipidowego skóry. Warto pamiętać, iż NNKT nie są produkowane przez nas organizm, dlatego należy je systematycznie dostarczać z zewnątrz, używając właściwych półproduktów kosmetycznych. Olej z opuncji łagodzi procesy zapalne i podrażnienia, znacząco zwiększa odporność skóry na wszelkie czynniki zewnętrzne, doprowadzając do szybszej regeneracji skóry.

Zastosowanie:

  • Polecany jako składnik kosmetyków do cery dojrzałej, odwodnionej, suchej. A także jako dodatek do kosmetyków do skóry, która wymaga regeneracji, po rumieniu posłonecznym, podrażnionej, ze zmarszczkami.

  • Może być stosowany jako pielęgnacyjny olej do twarzy samodzielne lub w połączeniu z żelem hialuronowym.

  • Służy jako aktywny składnik w pielęgnacji delikatnej skóry pod oczami, dzięki czemu poprawia mikrocyrkulację krwi.

  • Polecanym sposobem jest dodanie oleju z opuncji figowej do kremu do twarzy tuż przed jego nałożeniem, ponieważ podnosi to właściwości pielęgnujące, a dodatkowo zwiększa łatwość nakładania kremu.

  • Olej dobrze przyswajany przez skórę wrażliwą i delikatną dlatego moze być stosowany u noworodków, które mają problemy skórne lub przetarcia od pieluszek. 

 inci : Opuntia Ficus-Indica (Prickly Pear) Seed Oil

74 ZŁ

Kod produktu: 544
Wybierz ilość:
Facebook