zaloguj się  | koszyk pusty
EKSKLUZYWNE MYDŁO RĘCZNIE ROBIONE Z OLEJEM Z KWIATÓW JAŚMINU - SKÓRA BARDZO WRAŻLIWA, DELIKATNA, PIĘKNY ZAPACH JAŚMINU NA SKÓRZE 75 g

NATURALNE MYDŁO (hand made)

Doskonałe dla skóry suchej, delikatnej i bardzo wrażliwej. To mydło wskazane jest dla osób ze skórą chorą, małych dzieci ale też do naturalnego perfumowania. Mydło tworzone przez starą manufakturę z Aleppo obecnie produkująca w Damaszku.

WAGA NETTO 75 g (+- 5 g) KRAJ POCHODZENIA : SYRIA


Mydła są ręcznie robione, w formie kuli, dlatego waga oraz kształt mogą się nieco różnić od siebie 

 

Ekskluzywne, mydło Jaśminowe do codziennej pielęgnacji ciała.

Naturalne mydło wykonane ręczne, metodą na zimno to nie tylko ukojenie dla duszy ale wyjątkowy produkt ze względu na jego sposób wykonania. Ręcznie robione mydło jaśminowe nie tylko może być doskonałym prezentem, ale również ozdobą każdej łazienki. Mydło jest oryginalnie pakowane w kolorowe pudełko, owinięte w papier pergaminowy z paskiem zabezpieczającym.

Niewiele produktów kosmetycznych jest tak powszechnych jak mydło, wytwarzane w zamierzchłej przeszłości z towaru luksusowego stało się artykułem pierwszej potrzeby.

Starodawni chemicy twierdzili, że ilość mydła zużywanego przez dany naród świadczy o jego zamożności i poziomie cywilizacyjnym. Mydła dziś są produktami niezbędnymi do utrzymania higieny i zdrowia.

Zanim poznano co to jest mydło, Grecy i Rzymianie dodawali do kąpieli oczyszczających wonnych olejków. Natomiast sztukę wyrabiania mydła mogli przejąc od Celtów.

O wartości mydła świadczą szlachetne składniki użyte do ich produkcji, sposób wykonania oraz pochodzenie.

Proponowane przez nas mydło wytwarzane jest w małej manufakturze, gdzie receptury są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Do produkcji mydeł używa się najszlachetniejszych składników, wyciągów z ziół i roślin z najdalszych zakątków świata.

Mydło z dodatkiem olejów naturalnych, tłoczonych na zimno przeznaczone jest dla każdej, nawet bardzo wrażliwej skóry. doskonale oczyszcza i odżywia, nadając jej zdrowy wygląd. 

Składniki zawarte w mydle stymulują naturalne procesy odnowy naskórka i skutecznie łagodzą podrażnienia. Ciało staje się gładkie, jędrne i elastyczne.

 

Składniki aktywne w mydle to :



oliwa z oliwek:

Dzięki naturalnej witaminie F ( nienasycone kwasy tłuszczowe)chroni skórę przed utratą wilgoci, nawilża, przywraca naturalną barierę lipidową naskórka. doskonale łagodzi podrażnienia i likwiduje szorstkość skóry. Wspomaga pielęgnację skóry skłonnej do alergii, atopowego zapalenia skóry oraz łuszczycy.

 

olej laurowy:

Działa antyseptycznie, przeciwzapalnie, odnawia ochronny płaszcz hydrolipidowy skóry, wspomaga pielęgnacje skóry problematycznej, wspomaga pielęgnację skóry dotkniętej łuszczycą i egzemą.

 

olej z czarnuszki:

Doskonale nawilża i wspomaga pielęgnację skóry suchej oraz  łagodzi podrażnienia, przyśpiesza regenerację naskórka , wspomaga przy leczenie problemów skórnych(trądzik, liszaje i AZS). Dzięki zawartości antyoksydantów opóźnia starzenie się skóry . Doskonały równiez do pielegnacji skóry tłustej( zapobiega świeceniu się skóry)



olej kokosowy:

Doskonale nawilża skórę , wzmacnia elastyczność , sprężystość , skóra staje się delikatna i miękka. Wspomaga walkę  z pierwszymi znakami starzenia się skóry. Olej kokosowy zmniejsza szorstkość naskórka i hamuje utratę wody, wspomaga gojenie się ranek na skórze, łagodzi wszelkie podrażnienia.



gliceryna roślinna: 

Naturalna gliceryna powstaje w wyniku zmydlenia tłuszczów roślinnych. Działa nawilżająco, osłania i przenika do przestrzeni międzykomórkowych wiążąc wodę i przyczyniając się do prawidłowego nawilżenia skóry. Łagodzi i nawilża sucha skórę , wygładza, poprawia elastyczność , reguluje procesy prawidłowej odnowy naskórka.

 

olej jaśminowy:

Stosowany jest przy produktach poprawiających wygląd skóry, skład oleju ma podobny do naturalnej wydzieliny skóry, czyli sebum co sprawia ,że skóra go bardzo dobrze toleruje. Olej jaśminowy doskonale opóźnia starzenie się skóry. Doskonały jest dla skóry wrażliwej, delikatnej i trądzikowej

 

inci : Olea Europaea Oil ( oliwa z oliwek), Laurus Nobilis Oil (olej laurowy),Nigella Sativa Oil ( olej z czarnuszki), Cocos Nucifera(Coconut) Oil (olej kokosowy) , Glycerin( gliceryna roślinna) , Jasminum Officinale (Jasmine) Oil ( olej jaśminowy), Ricinus Communis (Castor) Seed Oil (olej rycynowy-kastor),  Sodium Hydroxide. 

 

Oleje zawarte w mydle są wyłącznie pochodzenia roślinnego.
22 ZŁ

Kod produktu: 854
Wybierz ilość:
Facebook