zaloguj się  | koszyk pusty
KRÓLEWSKI JAŚMIN - CUDOWNY ZAPACH NATURALNEGO AFRODYZJAKU, DOGŁĘBNE NAWILŻANIE SKÓRY 150 ml

Królewski Jaśmin - Masło shea z olejkiem jaśminowym z dodatkiem koziego mleka.



Masło Królewski Jaśmin polecany jest po kąpieli – nawilża, delikatnie natłuszcza suchą skórę nie zapychajac porów, pozostawia skórę jedwabiście gładką. Dogłębnie odżywia, a urzekajacy zapach pozostaje na skórze na długi czas. Posiada wiele witamin, enzymów i mikroelementów.

Listę cennych, upiększających składników otwiera kazeina, która dba o właściwe nawilżenie skóry. Proteiny, podobnie jak witamina C, wspomagają produkcję kolagenu niezbędnego dla zachowania jędrności i elastyczności skóry, natomiast kwas mlekowy pobudza komórki do regeneracji i jest go tyle by nie zachwiać równowagi (często stosuje się sam kwas mlekowy, który w zbyt dużej ilości szkodzi skórze a nie pomaga). Posiada właściwości złuszczające dzieki kwasom AHA, a zawarte witaminy z grupy B zapewniają skórze blask i zapobiegają pękaniu oraz rogowaceniu naskórka. Sucha skóra jest szczególnie podatna na podrażnienia – proteiny zawarte w kozim mleku zapobiegają ich powstawaniu tworząc na skórze ochronny film. Z kolei zawarta w mleku laktoferyna pomaga zwalczać wolne rodniki, będące jedną z głównych przyczyn starzenia się skóry. Mleko kozie jest mlekiem najbardziej bogatym w wartości odżywcze na świecie ! Sekret masła Królewski Jaśmin tkwi w witaminach w nim zawartych, których w samym kozim mleku jest niezwykle dużo. Są to witaminy A, E, PP, D i witaminy z grupy B. Ponadto uzupełniają je minerały, takie jak wapń, potas i fosfor – czyli wszystkie te składniki potrzebne do komórkowej odbudowy skóry, wzmocnieniu jej, uelastycznieniu i pobudzeniu włókien kolagenowych.

Olejek Jaśminowy opiewany był też w wielu starożytnych wierszach i opowiadaniach jako ten, który może zniewolić mężczyznę. Jego działanie jest znane i cenione. Do dzisiejszego dnia stosowany jest w Indiach i na Bliskim Wschodzie jako niezrównany afrodyzjak. Dodatkowo działa antydepresyjnie, kojąco i uspokajająco. Zalecany jest przy psychicznym i fizycznym wyczerpaniu, apatii, nerwicy, stanach lękowych. Stosuje się w leczeniu stanów zapalnych skóry (dermatity, egzemy). W kosmetologii wykorzystywany do pielęgnacji suchej, wrażliwej skóry . Wspomaga naturalną odnowę komórek skóry i pobudza tworzenie się nowych komórek, poprawia elastyczność i sprężystość. Przywraca blask zmęczonej skórze. Skóra staje się gładsza, jędrniejsza, bardziej promienna, ma młodszy wygląd. Dodatkowo Ma właściwości silnego afrodyzjaku, działającego w równym stopniu na kobiety, co na mężczyzn. Wykorzystywany jest często w masażu erotycznym, ponieważ wpływa przyjemnie na oboje partnerów. Jest skutecznym lekiem na utratę popędu i impotencji, zwłaszcza wtedy, kiedy taki stan spowodowany jest przemęczeniem i stresem. Zaleca się go młodym matkom jako środek poprawiający nastrój w stanach wyczerpania i depresji popołogowej.



Inci : Butyrospermum Parkii, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Goat Milk Powder, Jasminum Sambac (Jasmin) Flower Oil / Kraj pochodzenia Maroko

28 ZŁ

Kod produktu: 536
Wybierz ilość:
Facebook