OLEJEK JAŚMINOWY - NATURALNY AFRODYZJAK 100 ml
zaloguj się  | koszyk pusty
OLEJEK JAŚMINOWY - NATURALNY AFRODYZJAK 100 ml

Olejek jaśminowy na bazie oleju polecamy jako perfumy lub dodatek do perfum. Jego intensywny zapach będzie utrzymywał się na skórze nawet kilka godzin - będzie wyczuwalny nawet wtedy, kiedy zapach perfum już wywietrzeje lub zostanie stłumiony przez zapach potu. Olejek jest w pełni naturalny dlatego nie zatyka porów i miesza się z potem tworząc przyjemny zapach - enzymy zawarte w olejku działają jak afrodyzjak, znane były już w czasach starożytnych. Ponieważ były wtedy bardzo drogie używały go tylko damy na królewskich dworach. Olejek jaśminowy opiewany był też w wielu starożytnych wierszach i opowiadaniach jako ten który może zniewolić mężczyznę. Jego działanie jest znane i cenione. Do dzisiejszego dnia stosowany jest w Indiach i na Bliskim Wschodzie jako niezrównany afrodyzjak.

Dodatkowo działa antydepresyjnie, kojąco i uspokajająco. Zalecany jest przy psychicznym i fizycznym wyczerpaniu, apatii, nerwice, stanach lękowych. Stosuje się w leczeniu stanów zapalnych skóry (dermatity, egzemy). W kosmetologii wykorzystywany do pielęgnacji suchej, wrażliwej skóry . Wspomaga naturalną odnowę komórek skóry i pobudza tworzenie się nowych komórek.Poprawia elastyczność i sprężystość. Przywraca blask zmęczonej skórze. Skóra staje się gładsza, jędrniejsza, bardziej promienna.Ma młodszy wygląd. Dodatkowo ma właściwości silnego afrodyzjaku, działającego w równym stopniu na kobiety, co na mężczyzn. Wykorzystywany jest często w masażu erotycznym, ponieważ wpływa przyjemnie na oboje partnerów.

Jest skutecznym lekiem na utratę popędu i impotencję, zwłaszcza wtedy, kiedy taki stan spowodowany jest przemęczeniem i stresem.

Zaleca się go młodym matkom jako środek poprawiający nastrój w stanach wyczerpania i depresji popołogowej.


Subtelny zapach Jaśminu przyczynił się do tego, że został rozsławiony jako silny afrodyzjak. Pochodzi z Indii i Afryki Płn. gdzie uprawia się go do dziś. Podobno Wielki Książę Toskanii sprowadził krzewy jaśminu z Indii i pilnował, aby nie wpadły w żadne inne ręce. Jednakże jego ogrodnik, podarował bukiet z tych kwiatów swojej ukochanej, której udało się rozmnożyć sadzonki i zaczęła je sprzedawać. Cena takiego olejku jest bardzo wysoka, dlatego, że kwiaty dostarczają niewielkiej ilości olejku. Jest bardzo ceniony na Dalekim Wschodzie. W Chinach wykorzystuje się go do leczenia zapalenia wątroby oraz biegunek. Zalecany jest też tam jako środek oczyszczający krew. W Indiach pannę młodą naciera się przed ślubem olejkiem jaśminowym, gdyż doskonale wygładza skórę i działa pobudzająco, naciera się okolice lędźwiowe i okolice podbrzusza co łagodzi znacznie bóle miesiączkowe. Ponadto wykorzystuje się go w leczeniu ospałości, gdyż podnosi nastrój i ma działanie przeciwdepresyjne.


Olejek jaśminowy stosuje się również w pielęgnacji włosów. Ma egzotyczny, zmysłowy zapach, który długo utrzymuje się na włosach i skórze głowy. Olej Jaśminowy sprawia, że włosy stają się miękkie, błyszczące, pięknie pachnące.Rewelacyjnie nadaje się do włosów suchych, zniszczonych ondulacją i farbowaniem, przesuszonych prostownicami, lokówkami, suszarkami. Po zastosowaniu włosy są bardzo miękkie w dotyku, świetnie się układają.Zdrowo wyglądają. Znika problem z rozczesywaniem, sterczącymi suchymi włosami, czy nawet swędzącą skórą głowy.

Niewielką ilość olejku nanieść na palce, delikatnie wmasować w skórę głowy i włosy. Pozostawić na 20 minut i umyć je dokładnie szamponem (w razie potrzeby 2-3 razy) lub mydłem Aleppo.

Waga 100ml-270gr

35 ZŁ

Kod produktu: 123
Wybierz ilość:
Facebook